Vetspuit heavy duty

 

Speedy Grease System vetspuit
Vetspuit Speedy Grease System

 


 

Speedygreasesystem.nl biedt u een unieke vetspuit met bijbehorende vetpatronen met diverse soorten kwaliteitsvet van een gerenomeerd merk. Naast de vetspuit en de vetpatronen bieden we diverse alternatieven zoals de oude vertrouwde schaarvetspuit en een krachtige vetpomp voor grotere volumes vet. Ten slotte ook nog enkele accessoires zoals smeernippels, aanzet- of mondstukken, stootpersen, flexibele slangen, vet in potten en hobby-vet in tubes.

 

Direct naar onze producten.

 


Een greep uit de voordelen die deze vetspuit u biedt:

– Maximale druk 800 bar, 2,5cc vet per slag

– Uw vetpatronen worden volledig leeggezogen

– Ontluchten is niet nodig

– Het vetpatroon is zichtbaar, u weet altijd welk en hoeveel vet in de vetspuit zit.

– U zet kracht op de lange handles met high-grip handvaten, niet op de vetpatroonhouder

– Eenvoudig en schoon vetpatroon wisselsysteem


Bekijk de demonstratievideo van de vetspuit

Beeld zegt meer dan woorden:

Toon mij meer interessante video’s over deze vetspuit


Speedy Grease System vetspuit

Hoe werkt de vetspuit van Speedy Grease System?

 

 

 

Vetpatroon leegzuigen

Met deze vetspuit haalt u alles uit uw vetpatroon zonder de lastige spanveer die in de meeste schaarvetspuiten aanwezig is. De handles hebben bij de uitgaande slag een zuigende werking en bij de ingaande slag de verpompende werking. Zo wordt het vet uit het vetpatroon gezogen in plaats van met een veer geduwd. Het enige wat nodig is om dit mogelijk te maken is een sluitring aan de achterzijde van het vetpatroon.

 

Grip, kracht en snelheid

De twee handels zijn voorzien van kunststof handgrepen die u maximale grip bieden. De constructie van de vetspuit zorgt voor een maximale druk van 800 Bar.  Met de flexibele slang bereikt u de meest verweg gelegen vetnippels met voldoende druk. Elke slag levert de vetspuit 2,5 cc vet, twee keer zoveel als de gemiddelde vetspuit.

 

DIN- en schroef vetpatronen

U kunt zowel met DIN als met de Lube Shuttle schroef vetpatronen werken. Voor de schroef vetpatronen gebruikt u de adapter met code 224AD. Zo kunt u dus gewoon uw eigen vertrouwde vetpatronen blijven gebruiken.

 

Speedy Grease System vetpatronen

Om het u makkelijker te maken bieden wij u smeervetten van een gerenomeerd merk in DIN vetpatronen. Met deze vetpatronen kunt u direct aan de slag, de benodigde sluitringen zijn vanuit de fabriek al aangebracht. Het vet van de speedy grease system vetpatronen blijft lang houdbaar omdat het vetpatroon aan de achterzijde met de sluitring is afgesloten. Het vet komt van een gerenomeerd merk in onze eigen vetpatronen.

 

 Vetpatroonwisselsysteem

U houdt schone handen dankzij het wisselsysteem van Speedy Grease System. U schuift het vetpatroon in de houder en schroeft deze aan. De houder is voorzien van grof schroefdraad, hufterproof en werkt prettig. U weet welk vet u gebruikt want het vetpatroon blijft grotendeels zichtbaar.

 

Met één hand te bedienen

Met de krachtige magneet kunt u de vetspuit aan uw machine bevestigen. Zo kunt u met één hand de vetspuit bedienen en met de andere hand de spuitkop op de smeernippel houden. De demonstratievideo laat dat mooi zien. Veel klanten gebruiken de magneet om de vetspuit in de cabine op te hangen of ergens aan een machine.

 

Optimale bereikbaarheid

Dankzij de flexibele slang met een lengte van  70 cm heeft u een goede reikwijdte. De gemonteerde spuitkop is zelfklemmend en van zeer hoge kwaliteit met 4 klembekken. Omdat de vetspuit hoge druk kan leveren is een extra lange slang van 120 cm ook mogelijk

 

wisselsysteem light

 

 


Vetspuit voor hoge druk

Hoge druk en teveel vet is niet altijd goed voor het lager of tandwiel. Teveel vet veroorzaakt teveel wrijving, daardoor raakt het lager oververhit en op een zeker moment verliest het vet zijn smerende eigenschappen. Het gevolg is dat het lager eerder kan uitvallen. Waarom adverteren wij dan met de hoge druk? De hoge druk is nodig omdat de flexibele slang (elke leiding) drukverlies geeft. Elke centimeter slang is weerstand, elke bocht in de slang is weerstand. Om bij het mondstuk toch voldoende druk te hebben (het vet moet na de smeernippel vaak ook nog een kanaal door) is de geleverde druk van de Speedy Grease System vetspuit liefst zo hoog mogelijk. Daarom is de slang van de light versie korter, de light versie levert een lagere druk maar door de kortere slang nog steeds voldoende bij het mondstuk. De Speedy Grease System vetspuit is handbediend en het is ook aan de gebruiker om met gevoel de vetspuit te hanteren.

 


Bediening van de Speedy Grease System vetpatronen:

Stap 1: schroef de vetpatroonhouder los.

Stap 2: steek het vetpatroon in de vetpatroonhouder zodanig dat de voorkant van het vetpatroon aan de kant van het schroefdraad zit. (zie flyer)

Stap 3: verwijder het seal en schroef de vetpatroonhouder terug in de vetspuit.

Gebruikt u uw eigen vetpatronen volgens DIN 1284, dan zijn de handelingen als hierboven beschreven alleen plaatst u nog een sluitring in de achterzijde van het vetpatroon.

 

Indien u schroefvetpatronen wilt gebruiken volgt u de volgende stappen:

1) schroef de vetpatroonhouder los.

2) steek de adapter in de vetpatroonhouder aan de kant van het schroefdraad. (zie flyer)

3) schroef de vetpatroonhouder met de adapter terug in de vetspuit.

4) breng in het vetpatroon de sluitring aan. Deze zorgt ervoor dat de vetspuit het vetpatroon leeg kan zuigen.

5) het vetpatroon steekt u in de houder en schroeft deze aan.

Uw vetspuit is klaar voor gebruik.

 

Op de flyer ziet u één en ander duidelijk weergegeven.

Gelijk in de winkel kijken.

 


 

Vetspuit heavy duty
Krachtige magneet met 60Kg houdkracht
Speedy Grease System de snelle vetspuit
Eenvoudig vetpatronen verwisselen