Vetspuit light

Biedt u talloze voordelen

– Levert 400 bar / slag

– Wordt met twee handen bediend

– Geeft u een bereik van 40 cm

– De light versie is compact

– Uniek vetpatroon wisselsysteem

– Vetpatronen worden volledig leeggezogen, het vetpatroon wordt volledig gebruikt

– Ontluchten is niet nodig en geen spanveer aanwezig

– Het vetpatroon is zichtbaar, u weet altijd welk en hoeveel vet in de vetspuit zit.

– U zet kracht op de lange handles met high-grip handvaten, niet op de vetpatroonhouder

– 2 jaar garantie op fabricagefouten

 


 

 

Vetspuit light verkleindWerking van de vetspuit light versie

 

In grote lijnen is de werking van de light versie gelijk aan de heavy duty versie.

Compact

Met de light versie heeft u een compacte, krachtige vetspuit in handen. De handles zijn enkele centimeters korter dan die van de heavy duty versie en de magneet ontbreekt. De light versie van de vetspuit is gewoon recht toe recht aan probleemloos vet smeren.

 

Zuinig met vet

Ook met de light versie van de vetspuit haalt u alles uit uw vetpatroon. Het principe van een zuigende en een verpompende slag van de handles is hetzelfde als van de heavy duty vetspuit. Het vet wordt uit het vetpatroon gezogen in plaats van met een veer opgeduwd. Ook bij de light versie is een sluitring aan de achterzijde van het vetpatroon nodig. Dit zorgt ervoor dat er een onderdruk in het vetpatroon ontstaat zodat de zuigende werking zijn werk doet. Bijkomend voordeel van de sluitring is dat uw vet langer houdbaar is.

 

Robuust

De twee handels aan de vetspuit zijn voorzien van kunststof handgrepen die u maximale grip bieden. De constructie van de vetspuit zorgt voor een maximale druk van 400 Bar. De flexibele slang met een lengte van 40 cm geeft u een optimaal bereik naar de vetnippels met voldoende druk. Elke slag levert de vetspuit 2,5 cc vet, twee keer zoveel als de gemiddelde vetspuit.

 

Geschikt voor verschillende soorten vetpatronen

Met de vetspuit van Speedy Grease System kunt u zowel met DIN als met de Lube Shuttle schroef vetpatronen werken. Voor de schroef vetpatronen gebruikt u de adapter met code 225AD. Zo kunt u dus ook met de light versie gewoon uw eigen vertrouwde vetpatronen blijven gebruiken.

 

Onze vetpatronen

Om het u nog makkelijker te maken bieden wij u enkele soorten smeervetten van een gerenomeerd merk in DIN vetpatronen. Met deze vetpatronen kunt u direct aan de slag, de sluitringen zijn vanuit de fabriek al aangebracht. Het vet van de speedy grease system vetpatronen blijft lang houdbaar, ook in de vetspuit, doordat het vetpatroon aan de achterzijde met de sluitring is afgesloten.

 

Eenvoudig het vetpatroon wisselen

U houdt schone handen met het wisselsysteem van Speedy Grease System. U schuift het vetpatroon in de houder en schroeft deze aan. De houder is voorzien van grof schroefdraad, hufterproof en werkt prettig. Vergeet bij gebruik van uw eigen vetpatronen niet de sluitring aan te brengen. U weet welk vet u gebruikt want het vetpatroon blijft grotendeels zichtbaar.

 

Optimale bereikbaarheid

Dankzij de flexibele slang met een lengte van  40 cm heeft u een goede reikwijdte met de vetspuit. De gemonteerde spuitkop is zelfklemmend en van zeer hoge kwaliteit met 4 klembekken. Om te voorkomen dat u de slang knikt is de slang voorzien van een veerbescherming.

 

Om een beter idee te krijgen wil ik [button link=”https://speedygreasesystem.nl/speedygreasesystem.nl/vetspuit-heavy-duty/” size=”small” bg_color=”red” border=”white”]de video van de heavy duty versie[/button]even zien.

 


 

Hoe werkt de vetspuit

 

 

 


Bediening van de Light vetspuit

Het principe van het wisselsysteem en de werking van de light vetspuit is gelijk aan die van de heavy duty vetspuit.

wisselsysteem light

Direct naar de webshop